Topdrukte op de luchthaven

Het is gierend druk op schiphol. De vakantieperiode in regio zuid is begonnen en hoewel een fileloze A44 s’ochtends bijzonder fijn is, erger ik me aan de lange rij voor de incheckbalie.

Op mijn plaatsje achterin de rij sta ik te dagdromen. Ik kijk zijdelings naar de handelingen die de dame achter de incheckbalie uitvoerde voor de voorste vakantiegangers in de rij. Onbewust glijden mijn gedachten af naar de vraag hoeveel mensen hier tijdens de zomerperiode zullen inchecken? In juli, augustus en september reizen ongeveer 14,8 miljoen passagiers via Schiphol lees ik op mijn smartphone in de rij. Er staan nog twee stelletjes en een gezin met drie druilende kinderen voor ons. De topdrukte op de luchthaven wordt verwacht op vrijdag 27 juli met ruim 177.000 passagiers (aankomend, vertrekkend en overstappend) lees ik verder.

Wow, 177.000 mensen op één dag! Al die mensen en hun bagage moeten op de juiste dag, op het juiste tijdstip in het juiste vliegtuig worden geladen. Daar zullen vast een hoop systemen mee gemoeid zijn. En procedures. En mensen. Ik ben inmiddels opgewekt ontwaakt uit mijn ochtendmijmering. Gegrepen door hetgeen zich zojuist in mijn hoofd heeft afgespeeld pak ik opnieuw mijn smartphone en Google “systemen en procedures managen”. Een reeks zoekresultaten verschijnt: kwaliteitsmanagement, applicatie portfolio management, procesmanagement, systeemmanagement, projectmanagement, business proces management en documentmanagement. Mijn vriend werpt een blik op mijn schermpje en zegt: “Jij kan je werk ook geen moment loslaten he?” Ik kijk hem even glazig aan en proest het dan uit. Hij heeft gelijk. I’ll keep my fingers crossed dat mijn koffer op tijd in het juiste vliegtuig wordt geladen.

Een knikje van dame achter de balie. We zijn aan de beurt. Fijne vakantie!


 
Home  

Terug

Share

De Week van Kwaliteitsmanagement is het platform van en voor proces- en kwaliteitsprofessionals. De meest recente editie vond plaats van 7 t/m 11 oktober 2013

Deel DWvK binnen uw netwerk:


Blijf op de hoogte