Hoog betrouwbaar organiseren: een bijzondere vorm van ongehoorzaamheid

In dit artikel wordt de benadering ‘Hoog betrouwbaar organiseren’ toegelicht in een INK-context. Het is een risicobenadering met grote gevolgen voor de kwaliteitsfunctionaris. High Reliability Organising (HRO) legt, samen met ‘Resilience Engineering’, veel accent op de gedragskant van uitvoerenden in een organisatie. Processen, protocollen en procedures zijn belangrijk, maar op zich niet voldoende. Zo wordt in een klein voorbeeld rondom het schiet incident in Alphen aan den Rijn uitgelegd dat het voor zowel organisaties als medewerkers belangrijk kan zijn om over ‘een bepaalde vorm van ongehoorzaamheid’ te beschikken – en dat is doorgaans niet in processen opgenomen.

Weick & Sutcliffe hebben vragenlijsten ontwikkeld die vrij nauwkeurig identificeren welke gedragsaspecten vitaal zijn voor een goede risicocultuur. Zij hebben deze vragenlijsten vooral toegepast op technische sectoren met een hoog risicoprofiel, zoals de kernenergie-sector. In Nederland wordt het onderzoek door ons vooral gericht op de publieke sector; binnen Politie, Brandweer, Justitie-onderdelen, Notariaat en de Onderwijssector. Onderstaand worden enige voorbeelden gegeven over hoe dat werkt. Daarbij wordt op conceptueel niveau een verbinding gemaakt met het INKmanagementmodel en wordt ook zichtbaar hoe de combinatie van INK en HRO zich verhoudt tot meer formele risicobenaderingen.

Een zonnige zaterdagmiddag
Het is een zonnige zaterdagmiddag en Jaap is bezig zijn banden te wisselen. De omzetting van de winter- naar zomerbanden laat hij niet aan een garage over. Uit een van de open ramen klinkt de radio. Al klussend dringt het eerst niet tot hem door dat er wat aan de hand is, maar opeens hoort hij genoeg om de radio harder te zetten en andere banden te voelen dan die hij net in zijn handen had. Alphen. Schutter. Hij werkt voor politie Hollands-Midden, maar heeft op dat moment geen operationele rol in Alphen. Toch gaat het onmiddellijk door hem heen: ik moet er heen. Bij de collega’s zijn. En dat doet hij. Welbewust gaat hij er naar toe, vraagt geen toestemming, maar neemt zich wel voor onmiddellijk te vertrekken als hij in de weg zou lopen. Daar is echter geen sprake van. Hij is niet de enige, hij is welkom en heeft al snel de handen vol met ondersteunende klussen. Samen met andere collega’s die ook de CAO en nog wat regels negeerden, zorgden ze voor extra capaciteit. Daardoor was er ook gelegenheid om iets te doen wat anders in crisistijd zou blijven liggen: het zelf volgen van de berichten op Twitter. Dan blijkt dat tussen die berichten meerdere tweets zitten van personen die ook wel een schietpartij op poten willen zetten. Voordat de dag om is, worden op meerdere plaatsen in het land door de politie bezoeken gebracht aan deze verdwaalde geesten.

PDF-document Lees het volledige artikel hier


 
Home  

Terug

Share

De Week van Kwaliteitsmanagement is het platform van en voor proces- en kwaliteitsprofessionals. De meest recente editie vond plaats van 7 t/m 11 oktober 2013

Deel DWvK binnen uw netwerk:


Blijf op de hoogte