BPM-informatie nuttig voor Business Intelligence?

Het beschikken over de juiste en actuele informatie is cruciaal voor ondernemingen om te kunnen presteren en innoveren en de juiste beslissingen te kunnen nemen. De vraag is alleen: hoe haal je uit die grote hoeveelheid beschikbare data de noodzakelijke management- en stuurinformatie?

Auteur: Dhammika van Gent, Business Developement Manager bij Mavim

BPM-informatie nuttig voor Business Intelligence?
Ik krijg steeds vaker het verzoek of de procesdata in onze software ook benaderbaar is voor business intelligence. Deze vraag ontstaat uit verschillende behoeftes (monitoren van procesuitvoering, managementoverzichten, enz.) dit is terug te brengen tot de volgende kernbehoeftes: het verbinden van gegevens uit BPM-applicaties met gegevens uit andere applicaties waar proces gerelateerde (uitvoerings)informatie in staat en de wens om alle gegevens op een generieke wijze te presenteren of om een verdere organisatie-analyse te kunnen maken. Deze behoeftes passen in de trend om steeds breder naar de organisatie-inrichting te kijken en procesmanagement actief in te zetten bij verbetering, in plaats van procesbeschrijvingen plichtmatig te laten beheren door iemand ergens aan het einde van de gang.

Informatiehobbel
Bij het goed aanwenden van BPM-informatie spelen zowel mensen als business intelligence een belangrijke rol. Mensen proberen informatie op een logische manier bij elkaar te brengen en in duidelijke relatie tot elkaar te presenteren. Business Intelligence helpt daarbij door overzichten en inzichten te verschaffen die informatie aan elkaar verbinden. Vaak moet met in de startperiode een 'informatiehobbel' nemen; gegevens kloppen niet, rapporten zitten verkeerd in elkaar etc. Tevens moet men bij het presenteren van het eerste resultaat geregeld door een ontkenningsfase heen: problemen die onder de oppervlakte sudderen, worden ineens heel transparant en daar schrikken mensen van. Hun problemen zijn ineens zichtbaar en in het ergste geval nog voor de hele organisatie ook! Veel gehoorde kreten zijn dan ‘daar herken ik mij niet in’ en ‘dat gaat bij mij heel anders’.

Lees het volledige artikel 'BPM-informatie nuttig voor Business Intelligence' van Dhammika van Gent op XR Magazine.


 
Home  

Terug

Share

De Week van Kwaliteitsmanagement is het platform van en voor proces- en kwaliteitsprofessionals. De meest recente editie vond plaats van 7 t/m 11 oktober 2013

Deel DWvK binnen uw netwerk:


Blijf op de hoogte